Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Zero Emisii | December 17, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Energia electrica produsa din surse regenerabile atinge noi recorduri in Europa - Zero Emisii

Energia electrica produsa din surse regenerabile atinge noi recorduri in Europa

Vremea capricioasa din aceasta vara nu a fost cea mai buna pentru turisti, dar a ajutat foarte mult la producerea de energie din surse regenerabile, pe o mare parte a continetului european.

In Marea Britanie, flota de turbine eoliene –  onshore si offshore - a ajuns sa ocupe 22% din mixul de electricitate, stabilind un nou record si depasind energia produsa pe baza de carbune, care acapareaza doar 13% din mix.

Spania a raportat, de asemenea, un nivel ridicat al productiei de energie curata, cu peste 55% din electricitatea produsa in luna iulie provenind din surse cu emisii.

Si Germania se prezinta bine din acest punct de vedere. Autoritatile au anuntat ca in prima jumatate a acestui an, mai mult de o treime din energia generata provine din surse regenerabile, in timp ce energia obtinuta din combustibili fosili – gaze naturale si carbune – a scazut.

In Danemarca, mai multe studii au aratat, la inceputul acestui an, ca energia eoliana de uscat reprezinta cea mai ieftina forma de energie electrica de noua generatie, iar vantul a acoperit mai mult de jumatate din cererea de energie a tarii, in decembrie anul trecut.

Energia regenerabila este din ce in ce mai competitiva din punct de vedere al costurilor si in alte zone unde, cum ar fi Italia, Spania si Germania, unde aceasta atinge pragul de „grid parity”.

Aceasta tendinta da de inteles decidentilor europeni care se pregatesc sa cada deacord asupra cadrului 2030, pentru politici in domeniul climei și al energiei, ca tranzitia de la utilizarea combustibililor fosili la resursele regenerabile a inceput si nu este un fenomen pasager.

Sursa: The Tree

 

Submit a Comment