Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Zero Emisii | December 17, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Tehnologiile din domeniul informatiei si comunicatiilor, folosite pentru reducerea emisiilor - Zero Emisii

Tehnologiile din domeniul informatiei si comunicatiilor, folosite pentru reducerea emisiilor

Sectorul IT a devenit o forta motrice a economiei si a societatii prin sustinerea cresterii economice si a prosperitatii.

In acelasi timp sectorul IT este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Se estimeaza ca un consum de aproximativ 8% din energie electrica a unui oras este consumata de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Tocmai de aceea, sectorul a fost inclus intr-o serie de politici care sa-l faca mai eficient din punct de vedere al energiei, si chiar sa ajute ca mai multe componente economice sau utilitare sa devina eficiente energetic.

Mai multe exemple de buna practica in folosirea sectorului IT pentru o economie cu emisii reduse pot fi gasite pe siteul www.greenitnet.com

Baza de date de bune practici disponibila pe acest site este interactiva, si in continua crestere. Ea a fost creata in cadrul proiectului GReenITNet, dezvoltat de consiliul local al orasului Riga din Letonia, alaturi de alti parteneri institutionali din Olanda, Spania sau Polonia.

Obiectivul principal al GreenITNet este de a dezvolta un cadru sistematic de politica IT verde si de a selecta un numar de bune practici si politici eficiente in domenii cum ar fi: sisteme de geo-informații, urbanism, cladiri eficiente energetic, transport si mobilitate, etc.

Submit a Comment