Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Zero Emisii | February 25, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Riscurile asociate schimbarilor climatice stimuleaza investitorii sa devina mai informati - Zero Emisii

Riscurile asociate schimbarilor climatice stimuleaza investitorii sa devina mai informati

Eforturile investitorilor de a se asigura ca investitiile lor sunt plasate in afaceri de durata si sunt protejate impotriva riscului schimbarilor climatice reprezinta un fenomen in crestere la nivel global.

Investitorii informati insista pentru obtinerea unor rapoarte transparente din partea companiilor, cu privire la riscurile esentiale cu care acestea se confrunta. Acestea includ, de la riscurile privind schimbarile climatice asupra clientilor lor, pana la riscuri ce tin de lanturile de aprovizionare si productie aferente proprietatilor din domeniul combustibililor fosili, pe masura ce guvernele tintesc reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin aplicarea unor noi  legi, politici si stimulente.

Pentru a evidentia eforturile pe care investitorii le fac pentru a-si adapta strategiile in afaceri la provocarile schimbarilor climatice, Ceres, un grup de investitori pentru leadership in durabilitate ofera un site interactiv care urmareste deciziile de investitii ale membrilor retelei cu privire la aspecte legate de dezvoltarea durabila cu care companiile se confrunta. Acestea se concentraza asupra schimbarilor climatice, energiei, deficitului de apa si raportarii aspectelor legate de dezvoltarea durabila.

Un raport recent al think-tank-ului “The Energy Collective” analizeaza aceste informatii si ofera o orientare rapida investitorilor care doresc sa intreprinda actiuni similare pentru protejarea durabilitatii.

Politicile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră sunt tot mai numeroase, ceea ce a atras atentia companiilor de rating al riscurilor de la nivel global. Spre exemplu, un document publicat recent de catre Standard&Poors’ denumit “Restrictii de carbon asupra viitorului industriei carbunelui », cu contributii din partea Carbon Tracker și Aviva, exploreaza impactul schimbarilor climatice asupra viitorului analizei creditelor bancare in industria carbunelui.

Pentru a evita schimbari climatice dramatice, emisiile globale trebuie sa nu mai creasca in urmatorul deceniu iar lumea trebuie sa devina devina neutra din punctul de vedere al emisiilor de gaze cu efect de sera in a doua jumatate a secolului. Acest lucru inseamna ca nu mai este permisa continuarea utilizarii (a arderii) resurselor de combustibil fosil ramase in pamant.

Intr-un blog al Bancii Mondiale, investitori marcanti la nivel global au explicat, de asemenea, nevoia de a se evalua un pret concret al emisiilor de carban. (mai multe detalii aici)

Articol preluat si tradus de pe site-ul UNFCCC

Submit a Comment