Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Zero Emisii | February 25, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Plus 2 Celsius - documentar despre adaptarea la schimbarile climatice - Zero Emisii

Ce sunt schimbarile climatice si cum se fac simtite in tara noastra? Pe cine afecteaza? Cum ne putem apara de astfel de fenomene? Pot fi o amenintare, sau sunt un stadiu in evolutia Terrei? – sunt cateva dintre intrebarile la care filmul raspunde prin vocile specialisti climatologi, dar si ale oamenilor obisnuiti, ce resimt zi de zi influentele climei.

Adaptarea la schimbarile climatice nu a fost pana in prezent abordata in niciun fel in sfera publica din Romania, cu toate ca efectele acestui fenomen sunt deja vizibile: desertificare in sudul tarii, migratia unor specii in nord si inundatii distrugatoare ce alterneaza cu perioade de seceta extrema. Astfel de fenomene nu sunt insa prezentate ca o consecinta a modificarii climei, motiv pentru care oamenii nu stiu cum se pot apara.

Documentarul a fost realizat de Fundatia TERRA Mileniul III, in cadrul proiectului „Adaptarea la schimbarile climatice”, in parteneriat cu Reteaua de Actiune pentru Clima Romania (RAC RO) si cu sprijinul financiar al Minor Foundation.

“Plus 2 Celsius”, in regia lui Gabor Xantus si Aron Xantus, este primul film documentar despre adaptarea la schimbarile climatice in Romania. 

Submit a Comment